Gorajan Goodluck Tutor Centre

শিক্ষাই মানুহক মুক্তি দিয়ে

YOUR QUESTIONS OUR ANSWERS( আপোনাৰ প্ৰশ্ন আমাৰ উত্তৰ- তলৰ লিংকটোত ক্লিক কৰক )

HOT QUESTION-ANSWERS ( EMERGENCY)

HOT QUESTION
তোমাৰ উত্তৰসমূহ ( YOUR ANSWERS)

আমাক প্ৰশ্ন সুধিবলৈ তলৰ Whatsapp ত ক্লিক কৰা

আমাক প্ৰশ্ন সুধিবলৈ তলৰ Whatsapp ত ক্লিক কৰা
Ask Question

HS result

HS Result 2021
HS Result ৰ বাবে ক্লিক কৰা

LINK-1

HSLC আৰু AHM RESULTS -link 2
নিজৰ RESULTS চাবলৈ ইয়াত ক্লিক কৰা (LINK 2)
ইংৰাজী ভয় লাগে নেকি?
ইংৰাজীত দুৰ্বল নেকি ? আহক ইংৰাজীত কথা পাতিবলৈ শিকো মাত্ৰ ৪৯৯ টকাত
ALL ANSWERS
CHOOSE YOUR CLASS [উত্তৰ পাবলৈ নিজৰ শ্ৰেণীটো বাছনি কৰক ]

Your Questions( আপোনাৰ প্ৰশ্ন )

প্ৰশ্ন সুধিব পাৰা
টান লগা বিষয়টোত আমি সহায় কৰিম

Your Answers (আপোনাৰ উত্তৰ)

YOUR ANSWERS
আপুনি আগতে আমাক পঠিওৱা প্ৰশ্নৰ উত্তৰসমূহ ইয়াত পাব
HSLC 2021
NOW YOU CAN BUY YOUR IMPORTANT EBOOK HERE

GOING PLACES - A. R. BARTON - Class -12

GOING  PLACES  -A.R. BARTON Common Questions and Answers .

For 1 mark each : 

1. What does Sophie want to have when she grows up ?

Ans :  Sophie  wants  to  have  a  boutique of  her  own  when she  grows  up. 

2. Who is the writer of " Going Places " ?

Ans  :  A. R. Barton  is  the  writer  of  “ Going  Places ”. 

3. Where was it most likely that Sophie and her friend would find work after school ?

Ans  :  The  two  girls , Sophie  and  Jansie ; most  likely  to  find  work  in  the  biscuit  factory  after they  leave  school . 

4. For whom does Sophie ask Danny Casey an autograph ?

Ans  :  Sophie  asks  Danny  Casey  an  autograph for  her  younger  brother  Derek. 

5. How was Geoff employed ? 

Ans :  Geoff   was  employed  as  an  apprentice  mechanic . 

6. Who was Geoff ?

Ans  :  Geoff  is  Sophie’s  elder  brother. 

7. Which was the only occasion when Sophie got to see Danny Casey in person ?

Ans  :  The  only  occasion  that  Sophie gets  to  see Danny  is  in  the  football field  on  every  Saturday  when  she  goes  with  her  father  and  brothers to watch  football match . 

8. Which country does Danny Casey for ?

Ans  :  Danny  Casey  plays  for  Ireland .

9.  Who  is  Darek  ? 

Ans  :  Darek  is  Sophie’s  younger  brother .

10. What  did  Sophie  dream  of  ? 

Ans  :  Sophie  wants  to  have  a  boutique  of  her  own  when  she  grows  up .

For 2 mark each :

1.     What job is Geoff engaged in ? Does he entertained wild and impractical dreams like his sister ? 

Ans  :  Geoff  is  engaged  in  as  an  apprentice  mechanic  .  He  does  not  entertain  wild  and  impractical  dreams  like  his  sister  Sophie . 

2. What other dreams Sophie had besides having a boutique ?

Ans  :  Besides  owning  a  boutique   she  also  dreams  of  becoming  an  actress or  a  sophisticated  fashion designer . 

3. What theme does the story ' Going Places ' explore ?

Ans  :  The  story  , ‘Going Places ’ explores  the  theme  of  adolescent  hero – worship and  fantasising  .  In  the  story  Sophie  fantasizes  meeting  with  the  great  football  star  of  Ireland  , Danny  Casey. 

4. Did Sophie really meet Danny Casey ?

Ans  :  No  ,  Shophie  did  not  really meet Danny  Casey .

5. What was incongruous about the delicate bow which fastened the apron strings of Sophie's mother ?

Ans  :  The  delicate  bow  that  fastened  the  apron  strings  to  Sophie’s  mother  was  incongruous  with  her  crooked  back .?

6. What kind of a person is Geoff ? 

Ans  :  Geoff  was  an  apprentice  mechanic , who  travelled  to  work  each  day  to  the  far  side  of  the  city  . He  hardly  spoke  on  his  own  and  was  silent  most  of  the  time  .  He  was  tall  and  strong  but  he  was  least  bothered  about  his  appearance  .

7.  Why  didn’t  Sophie  want  Jansie  to  know about  her  story  with  Danny ?

Ans  : 

No comments:

Post a Comment

Please don't use spam link in the comment box.

Popular Posts

Featured post

ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে ১৫ দিনীয়া স্ব -শিকন সমল ( সমল নং - ২) - ষষ্ঠ শ্ৰেণীৰ বাবে

ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে ১৫ দিনীয়া স্ব -শিকন সমল ( সমল নং - ২) - ষষ্ঠ শ্ৰেণীৰ বাবে  বিষয় - বিজ্ঞান   অধ্যায় -2ঃ খাদ্যৰ উপাদান  পূৰ্বজ্ঞান আমি বিভি...