Gorajan Goodluck Tutor Centre

শিক্ষাই মানুহক মুক্তি দিয়ে

YOUR QUESTIONS OUR ANSWERS( আপোনাৰ প্ৰশ্ন আমাৰ উত্তৰ- তলৰ লিংকটোত ক্লিক কৰক )

HOT QUESTION-ANSWERS ( EMERGENCY)

HOT QUESTION
তোমাৰ উত্তৰসমূহ ( YOUR ANSWERS)

আমাক প্ৰশ্ন সুধিবলৈ তলৰ Whatsapp ত ক্লিক কৰা

আমাক প্ৰশ্ন সুধিবলৈ তলৰ Whatsapp ত ক্লিক কৰা
Ask Question

HS result

HS Result 2021
HS Result ৰ বাবে ক্লিক কৰা

LINK-1

HSLC আৰু AHM RESULTS -link 2
নিজৰ RESULTS চাবলৈ ইয়াত ক্লিক কৰা (LINK 2)
ইংৰাজী ভয় লাগে নেকি?
ইংৰাজীত দুৰ্বল নেকি ? আহক ইংৰাজীত কথা পাতিবলৈ শিকো মাত্ৰ ৪৯৯ টকাত
ALL ANSWERS
CHOOSE YOUR CLASS [উত্তৰ পাবলৈ নিজৰ শ্ৰেণীটো বাছনি কৰক ]

Your Questions( আপোনাৰ প্ৰশ্ন )

প্ৰশ্ন সুধিব পাৰা
টান লগা বিষয়টোত আমি সহায় কৰিম

Your Answers (আপোনাৰ উত্তৰ)

YOUR ANSWERS
আপুনি আগতে আমাক পঠিওৱা প্ৰশ্নৰ উত্তৰসমূহ ইয়াত পাব
HSLC 2021
NOW YOU CAN BUY YOUR IMPORTANT EBOOK HERE

PREVIOUS SOLVED QUESTION PAPER - MATHEMATICS ( ASSAM TET FOR LP- 2012)

Paper I -  lower primary level - 2012

                                                                           
Cntd......

31. এটাৰ কোণকেইটা সমান জোখৰ হ’লে সমান্তৰিকটো হ’ব-
     (a) বৰ্গক্ষেত্ৰ
     (b) ৰম্বাচ
     (c) ট্ৰেপিজিয়াম
     (d) আয়তক্ষেত্ৰ
Ans: (a) বৰ্গক্ষেত্ৰ
32. এটা সুষম চতুৰ্ভুজৰ উদাহৰণ হ’ল-
     (a) সামান্তৰিক
     (b) বৰ্গখেত্ৰ
     (c) ৰম্বাচ
     (d)আয়তখেত্ৰ
Ans: (b) বৰ্গক্ষেত্ৰ
33. তলত চিত্ৰটোত কেইটা ত্ৰিভুজ আছে ?
 


(a)    14
(b)   15
(c)    16
(d)   17
Ans: 16







35. তলৰ উক্তকেইটাৰ কোনটো  উক্তি শুদ্ধ নহয়?
      (a) বৃত্তৰ আটাইতকৈ দীঘল জ্যাডালেই হৈছে বৃত্তৰ ব্যাস
      (b) বৃত্ত এটাৰ দৈৰ্ঘ্যই ইয়াৰ পৰিধি
      (c) এটা বৃত্তৰ ব্যাস হৈছে উপবৃত্তটোৰ এটা অংশ
      (d) এটা বৃত্তৰ সকলোবোৰ ব্যাসাৰ্দ্ধৰ দৈৰ্ঘ্য সমান
Ans:      (c) এটা বৃত্তৰ ব্যাস হৈছে উপবৃত্তটোৰ এটা অংশ
36. এটা ঘনকৰ আয়তন 216 ছেঃমিঃ হ’লে ঘনকটোৰ দৈৰ্ঘ্য,
       (a) 8 ছেঃমিঃ,  (b) 7 ছেঃমিঃ  (c) 6 ছেঃমিঃ,  (d) 4 ছেঃমিঃ
Ans: (c) 6 ছেঃমিঃ, 
37.  5 হেক্টগ্ৰাম =
       (a)50 ডেচিগ্ৰাম,   (b) 50 ডেকাগ্ৰাম,  (c) 50ছেন্টিগ্ৰাম    (d)50কিলোগ্ৰাম
Ans: (b) 50 ডেকাগ্ৰাম, 
38. এটা লম্ব-বৃত্তাকাৰ চুঙাৰ ব্যাসাৰ্দ্ধ 5ছেঃমিঃ আৰু দৈৰ্ঘ্য 7ছেঃমিঃ হ’লে চুঙাটোৰ আয়তন হ’ব
     (a)550 ঘন ছেঃমিঃ,  (b)175ঘন ছেঃমিঃ ,   (c)154 ঘন ছেঃমিঃ,    (d)47ঘন ছেঃমিঃ
Ans:     (a)550 ঘন ছেঃমিঃ, 
39. এটা বৰ্গৰ পৰিসীমা 24 ছেঃমিঃ হ’লে বৰ্গটোৰ কালি হ’ব
      (a)576বৰ্গ ছেঃমিঃ,   (b)480বৰ্গ ছেঃমিঃ,      (c)96বৰ্গ ছেঃমিঃ,      (d)36বৰ্গ ছেঃমিঃ  
Ans: (d)36বৰ্গ ছেঃমিঃ  
40. তলৰ কোনটো সংখ্যা বৰ্গসংখ্যা এটাৰ একক স্হানত অংক হ’ব নোৱাৰে?
(a) 5    (b) 6    (c) 7   (d) 9
Ans: (c) 7
41. এখন আয়তাকাৰ ফুলনি বাগিচাৰ দৈৰ্ঘ্য আৰু প্ৰস্থৰ অনুপাত হ’ল 3:2, যদি বাগিচাখনৰ দৈৰ্ঘ্য         150    মিটাৰ হয়, ইয়াৰ  প্ৰস্থ কিমান?
    (a) 120 মিটাৰ    (b) 110 মিটাৰ    (c) 100 মিটাৰ  (d) 50 মিটাৰ
Ans: (c) 100 মিটাৰ
42.  এখন ৰেলগাড়ী 21:30 বজাত যাত্ৰাৰম্ভ কৰি লক্ষ্যস্থান পায়গৈ পিছদিনা 09.20 বজাত ৷ যাত্ৰাটো সম্পূৰ্ণ    কৰিবলৈ ৰেলগাড়ীখনে কিমান সময় লয়?
(a)    12 ঘণ্টা 10 মিনিট    (b) 12 ঘণ্টা    (c) 11 ঘণ্টা 5 মিনিট   (d) 10 ঘণ্টা 50 মিনিট
Ans: 12 ঘণ্টা 10 মিনিট

44.  তলত দণ্ডচিত্ৰটোৱে এটা ফুটবল দলে 2010-2011 বৰ্ষত খেলা খেল আৰু খেলসমূহত কৰা গলৰ তথ্য
   বৰ্ণনা কৰিছে ৷
                                                

ফুটবল দলটোৱে কিমানখন খেলত তিনিটাতকৈ কম গ’ল কৰিছিল?
(a)                10        (b)     8         (c)     33         (d)    25 
Ans: (d)    25 
45.  মৌলিক সংখ্যা এটাৰ উৎপাদক হ’ল
(a)                এটা         (b)     দুটা          (c)     তিনিটা          (d)    নাই
Ans:  (b)     দুটা          
46.  23561 সংখ্যাটোত 5ৰ স্থানীয় মান হৈছে
(a)                5         (b)     50         (c)     500         (d)    561
Ans: (c)     500        
47.  2*3*সংখ্যাটোৰ তাৰকা চিহ্ন (*)যুক্ত দুটাত একোটা অংক আছে সংখ্যাটো 3ৰে বিভাজ্য ৷ তলৰ 
   কোনটো অংক তাৰকা-চিহ্নিত স্থানত বহিব?
(a)                 6         (b)     4         (c)     3         (d)    2
Ans: (d)    2
48.  তলতৰ কোনটো উক্তি অসত্য?
(a) এটা অযুগ্ম সংখ্যা আৰু অন্য এটা অযুগ্ম সংখ্যাৰ যোগফল এটা যুগ্ম সংখ্যা
(b)  এটা অযুগ্ম সংখ্যা আৰু এটা অযুগ্ম সংখ্যাৰ অন্তৰফল এটা যুগ্ম সংখ্যা
(c) এটা যুগ্ম সংখ্যা আৰু অন্য এটা যুগ্ম সংখ্যাৰ অন্তৰফল এটা অযুগ্ম সংখ্যা
(d) দুটা অযুগ্ম সংখ্যাৰ পূৰণফল এটা অযুগ্ম সংখ্যা
Ans: c) এটা যুগ্ম সংখ্যা আৰু অন্য এটা যুগ্ম সংখ্যাৰ অন্তৰফল এটা অযুগ্ম সংখ্যা
49.  দুটা সংখ্যাৰ গ.সা.গু. আৰু ল.সা.গু. ক্ৰমে 3 আৰু 210 ৷ যদি এটা সংখ্যা 21 হয়, আনটো সংখ্যা
   হ’ব
(a)                630         (b)     63         (c)     30         (d)    ওপৰৰ এটাও নহয়
Ans: (c)     30        
                                                                          














52.  1+2+3……+ n = 55 হ’লে n-ৰ মান হ’ব
(a)                15         (b)     10         (c)     20         (d)    25
Ans: (b) 10
53.  2/3 আৰু 5/6 ৰ মাজত থকা এটা অপৰিমেয় সংখ্যা হ’ল
(a)                3/2         (b)     1/3         (c)     13/18         (d)    15/6
Ans: (c)     13/18        
54.  তলৰ কোনটো সংখ্যাতকৈ 7/10 সৰু?
(a)                1/2         (b)     5/6         (c)     3/5         (d)    14/20
Ans: (d)    14/20
55.  1:20- ৰ সমমান ভগ্নাংশ হৈছে
(a)                1/20         (b)     12/100         (c)     7/5         (d)    18/15
Ans: (a) 1/20         
56.  200 কিলোগ্ৰামৰ ½ % হৈছে
(a)                100 কিঃগ্ৰাঃ        (b)     50 কিঃগ্ৰাঃ        (c)     2 কিঃগ্ৰাঃ        (d)    1 কিঃগ্ৰাঃ
Ans: (d)    1 কিঃগ্ৰাঃ
57.  7.90 টকা হ’লে
(a)                79 পইছা        (b)     790 পইছা        (c)     7900 পইছা        (d)    79000 পইছা
Ans: (b)     790 পইছা       
58.  তলৰ কোনটো গাণিতিক উক্তি শুদ্ধ?
(a)                24.60 = 24.06         (b)  2.460 = 24.60         (c)     24.6 = 24.600         (d)    246.00 = 24.600
Ans: (c)     24.6 = 24.600        
59.  তলৰ কোনটো উক্তি শুদ্ধ?
(a)                এখন কাগজত এডাল ৰেখা অঁকাটো সম্ভৱ নহয়
(b)               এটা ৰশ্মিৰ দুটা প্ৰান্তবিন্দু আছে
(c)                এটা ৰেখাখণ্ডৰ মাত্ৰ এটা প্ৰান্তবিন্দু আছে
(d)               এখন বেৰৰ পৃষ্ঠই এডাল ৰেখাক সূচায়
Ans:








                              

No comments:

Post a Comment

Please don't use spam link in the comment box.

Popular Posts

Featured post

ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে ১৫ দিনীয়া স্ব -শিকন সমল ( সমল নং - ২) - ষষ্ঠ শ্ৰেণীৰ বাবে

ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে ১৫ দিনীয়া স্ব -শিকন সমল ( সমল নং - ২) - ষষ্ঠ শ্ৰেণীৰ বাবে  বিষয় - বিজ্ঞান   অধ্যায় -2ঃ খাদ্যৰ উপাদান  পূৰ্বজ্ঞান আমি বিভি...