Gorajan Goodluck Tutor Centre

শিক্ষাই মানুহক মুক্তি দিয়ে

YOUR QUESTIONS OUR ANSWERS( আপোনাৰ প্ৰশ্ন আমাৰ উত্তৰ- তলৰ লিংকটোত ক্লিক কৰক )

HOT QUESTION-ANSWERS ( EMERGENCY)

HOT QUESTION
তোমাৰ উত্তৰসমূহ ( YOUR ANSWERS)

আমাক প্ৰশ্ন সুধিবলৈ তলৰ Whatsapp ত ক্লিক কৰা

আমাক প্ৰশ্ন সুধিবলৈ তলৰ Whatsapp ত ক্লিক কৰা
Ask Question

HS result

HS Result 2021
HS Result ৰ বাবে ক্লিক কৰা

LINK-1

HSLC আৰু AHM RESULTS -link 2
নিজৰ RESULTS চাবলৈ ইয়াত ক্লিক কৰা (LINK 2)
ইংৰাজী ভয় লাগে নেকি?
ইংৰাজীত দুৰ্বল নেকি ? আহক ইংৰাজীত কথা পাতিবলৈ শিকো মাত্ৰ ৪৯৯ টকাত
ALL ANSWERS
CHOOSE YOUR CLASS [উত্তৰ পাবলৈ নিজৰ শ্ৰেণীটো বাছনি কৰক ]

Your Questions( আপোনাৰ প্ৰশ্ন )

প্ৰশ্ন সুধিব পাৰা
টান লগা বিষয়টোত আমি সহায় কৰিম

Your Answers (আপোনাৰ উত্তৰ)

YOUR ANSWERS
আপুনি আগতে আমাক পঠিওৱা প্ৰশ্নৰ উত্তৰসমূহ ইয়াত পাব
HSLC 2021
NOW YOU CAN BUY YOUR IMPORTANT EBOOK HERE

A THING OF BEAUTY - Class 12 - AHSEC- NCERT

1. How is a thing of beauty a joy forever?
Ans : A thing of beauty provides everlasting joy. Its loveliness increases through recollection and contemplation.  Thus its beauty increases with the passage of time.  Its beauty never fades or passes into nothingness.
2. Explain the line : " A thing of beauty is a joy forever . "
Ans : A beautiful thing gives us everlasting joy which goes on increasing.  Beautiful things gives us happiness of mind,  comfort,  good sleep and positive dreams to go ahead in life.
3. What is the message that Keates wants to convey through " A thing of Beauty . "
Ans : Keates is an ardent lover of beauty. For him a thing of a beauty is everlasting source of joy,  for its beauty never fades or passes into nothingness.  According to him a thing of beauty moves away the ' pall from. . . our dark spirits ' making us love our life despite sorrows and sufferings.
4. What is the legend on which the poem ' A Thing of Beauty ' is written?
Ans : The poem " A Thing Of Beauty " based on the Greek legend,  in which Endymion,  a beautiful young shepherd of Mount Latmos,  loved by the moon goddess Cynthia.
5. What according to Keates, never ' passes into nothingness ' ?
Ans : Beauty never passes into nothingness.
6. Name the things of nature that are constant sources of beauty.
Ans :
7. What increases continuosly in ' A Thing of Beauty '?
Ans : In a thing a beauits its loveliness or beauty increases continuouslyI . Its beauty never fades or passes into nothingness.
8.A thing of beauty is a joy forever
Its loveliness increases, it will never pass into nothingness but ; but will keep
A bower quiet for us, and  quiet breathing.
Question:
a. Who is  the poet of these lines and what is the title of the poem?

Ans : John Keats.
The title of the poem is " A Thing Of Beauty. "
b. Why is a thing of beauty of a joy forever?
Ans : A thing of beauty is a source of constant joIts Its beauty goes on increasing.  It never fades or passes into nothingness.
c. What is bower?
Ans : A bower is a shady place under trees that protects us from the harsh rays of the sun.

No comments:

Post a Comment

Please don't use spam link in the comment box.

Popular Posts

Featured post

ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে ১৫ দিনীয়া স্ব -শিকন সমল ( সমল নং - ২) - ষষ্ঠ শ্ৰেণীৰ বাবে

ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে ১৫ দিনীয়া স্ব -শিকন সমল ( সমল নং - ২) - ষষ্ঠ শ্ৰেণীৰ বাবে  বিষয় - বিজ্ঞান   অধ্যায় -2ঃ খাদ্যৰ উপাদান  পূৰ্বজ্ঞান আমি বিভি...