Gorajan Goodluck Tutor Centre

শিক্ষাই মানুহক মুক্তি দিয়ে

YOUR QUESTIONS OUR ANSWERS( আপোনাৰ প্ৰশ্ন আমাৰ উত্তৰ- তলৰ লিংকটোত ক্লিক কৰক )

HOT QUESTION-ANSWERS ( EMERGENCY)

HOT QUESTION
তোমাৰ উত্তৰসমূহ ( YOUR ANSWERS)

আমাক প্ৰশ্ন সুধিবলৈ তলৰ Whatsapp ত ক্লিক কৰা

আমাক প্ৰশ্ন সুধিবলৈ তলৰ Whatsapp ত ক্লিক কৰা
Ask Question

HS result

HS Result 2021
HS Result ৰ বাবে ক্লিক কৰা

LINK-1

HSLC আৰু AHM RESULTS -link 2
নিজৰ RESULTS চাবলৈ ইয়াত ক্লিক কৰা (LINK 2)
ইংৰাজী ভয় লাগে নেকি?
ইংৰাজীত দুৰ্বল নেকি ? আহক ইংৰাজীত কথা পাতিবলৈ শিকো মাত্ৰ ৪৯৯ টকাত
ALL ANSWERS
CHOOSE YOUR CLASS [উত্তৰ পাবলৈ নিজৰ শ্ৰেণীটো বাছনি কৰক ]

Your Questions( আপোনাৰ প্ৰশ্ন )

প্ৰশ্ন সুধিব পাৰা
টান লগা বিষয়টোত আমি সহায় কৰিম

Your Answers (আপোনাৰ উত্তৰ)

YOUR ANSWERS
আপুনি আগতে আমাক পঠিওৱা প্ৰশ্নৰ উত্তৰসমূহ ইয়াত পাব
HSLC 2021
NOW YOU CAN BUY YOUR IMPORTANT EBOOK HERE

THE SNAKE TRYING [Class - IX - NCERT Solution - Beehive ]

THE  SNAKE  TRYING
     1.       What   is  the  snake  trying  to  escape  from ?
Ans :  The  snake  is  trying  to  escape  from   the  stick   that  is  following  it.
     2.       Is  it  a  harmful  snake  ?  What  is  its   colour ?
Ans :  No, it  is  not   a   harmful   snake ,  even  to   children .  It  is  green.
     3.       The  poet   finds  the  snake  beautiful  . Find  the   words   he  uses   to  convey   its  beauty.
Ans :  To  express   the  beauty   of  the  snake  the  poet  uses   the  following  words .  beautiful  and    graceful,  guides,  small  and  green.
     4.       What  does  the  poet  wish  for  the  snake ?
Ans :  The  poet  wishes  that  the  snake  should   be  allowed   to   go   unhurt.
     5.       Where   was   the  snake   before   anyone   saw   it  and  chased  it  away ?  Where  does   the  snake  disappear?
Ans :  Before   anyone   saw  it  and  chased   it  away,  the  snake  had  been   sleeping   on  the  sand.  The   snake  disappears   among   the  reeds   in   the  water.
II. 
1. Find  out  as   much  as  you  can  about  different  kinds  of  snakes   Are  they   all   poisonous   ?  Find   out  the  names   of  some  poisonous  snakes.
          Ans : Students  are  expected   to  go   to  the  library   and  collect   books   or  go   to  the  Internet   to  have  information   about   snakes
                                       No,  all   snake  are  not  poisonous.  King  Cobra,  Viper   Krait  Adder,  Mamba  , Rattle – snake  etc .  are  poisonous.
2. Look   for   information  on  how   to  find  out   whether   a  snake  is  harmful.
       Ans :  We  can  have  this  information  from  books ,  internet   and  snake  charmers.
3. As   you   know   from   the   previous   lesson   you   have  just  read,  there   are  people  in  our   country  who   have   traditional   knowledge  about   snakes,  who   even   catch  poisonous   snake  with   practically  bare  hands  can  you  find  out    something   more  about   them ?
Ans :  People   who   even  catch  poisonous   snakes   with   practically   bare   hands   are  snake  charmers .  They   are  mostly   Gypsy  .  They   earn  their  livelihood   by   displaying   the  snakes  publicly ,  They   know   a  great   deal   about   snakes.

No comments:

Post a Comment

Please don't use spam link in the comment box.

Popular Posts

Featured post

ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে ১৫ দিনীয়া স্ব -শিকন সমল ( সমল নং - ২) - ষষ্ঠ শ্ৰেণীৰ বাবে

ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে ১৫ দিনীয়া স্ব -শিকন সমল ( সমল নং - ২) - ষষ্ঠ শ্ৰেণীৰ বাবে  বিষয় - বিজ্ঞান   অধ্যায় -2ঃ খাদ্যৰ উপাদান  পূৰ্বজ্ঞান আমি বিভি...