Gorajan Goodluck Tutor Centre

শিক্ষাই মানুহক মুক্তি দিয়ে

YOUR QUESTIONS OUR ANSWERS( আপোনাৰ প্ৰশ্ন আমাৰ উত্তৰ- তলৰ লিংকটোত ক্লিক কৰক )

HOT QUESTION-ANSWERS ( EMERGENCY)

HOT QUESTION
তোমাৰ উত্তৰসমূহ ( YOUR ANSWERS)

আমাক প্ৰশ্ন সুধিবলৈ তলৰ Whatsapp ত ক্লিক কৰা

আমাক প্ৰশ্ন সুধিবলৈ তলৰ Whatsapp ত ক্লিক কৰা
Ask Question

HS result

HS Result 2021
HS Result ৰ বাবে ক্লিক কৰা

LINK-1

HSLC আৰু AHM RESULTS -link 2
নিজৰ RESULTS চাবলৈ ইয়াত ক্লিক কৰা (LINK 2)
ইংৰাজী ভয় লাগে নেকি?
ইংৰাজীত দুৰ্বল নেকি ? আহক ইংৰাজীত কথা পাতিবলৈ শিকো মাত্ৰ ৪৯৯ টকাত
ALL ANSWERS
CHOOSE YOUR CLASS [উত্তৰ পাবলৈ নিজৰ শ্ৰেণীটো বাছনি কৰক ]

Your Questions( আপোনাৰ প্ৰশ্ন )

প্ৰশ্ন সুধিব পাৰা
টান লগা বিষয়টোত আমি সহায় কৰিম

Your Answers (আপোনাৰ উত্তৰ)

YOUR ANSWERS
আপুনি আগতে আমাক পঠিওৱা প্ৰশ্নৰ উত্তৰসমূহ ইয়াত পাব
HSLC 2021
NOW YOU CAN BUY YOUR IMPORTANT EBOOK HERE

Packing [ CLASS - IX - NCERT SOLUTION- ENGLISH ]

                                        

I.                    Discuss   in  pairs   and  answer  each   question   below   in  a  short   paragraph  (30-40 words)
1.       How   many   characters   are   there   in  the  narrative ?   Name  them.

Ans :  There   are   four  characters   in   the  narrative.  They  are  the  author   Jerome  and   his  two   friends   George  and  Harris.  The  fourth   character   is  Montmorency  ,  the  Dog.  

2.       Why   did   the  narrator (Jerome)   volunteer    to  do  the  packing ?

Ans :  The  narrator   Jerome   volunteered   to  do   the  packing   because   he  wasv  proud  of  his  skill  of  packing.  He  wanted  to  show  his  worth.

3.       How   did  George   and  Harris    react   to   this  ?   Did  Jerome  like  their  reaction ?

Ans :  George   and  Harris   at  once   agreed   to  the  narrator’s   proposal  and  opted   for  the  chance   to  relax .   but  Jerome   did  not  like  it.

4.       What   was   Jerome’s   real   intention   when   he  offered   to   pack ?

Ans :  Jerome’s  real   intention  was   to  boss  the  packing . he  wanted  that   would  instruct   and  George   and  Harris   would   do   the  packing.

5.       What    did   Harris   say   after   the  bag  was   shut  and  strapped ?   why   do  you   think   he  waited   till   then  to   ask ?

Ans :  Harris  asked  if  the   books  ware  packed   after   the   bag  was  shut  and  strapped.  It  was  Harris’s  habit   to   do  such  things to  irritate   Jerome. 

6.       What   “ Horrible  idea”  occurred   to   Jerome   a  little   later ?

Ans : Jerome   packed   the  boots  and  he  was  going  to  shut  they  bag. At   this   moment  a  horrible   idea  came  to   his  mind.  He  was  confused    whether   he  packed   his  tooth-  brush  or  not. 

7.       Where   did  Jerome  finally   find  the  toothbrush  ?

Ans : Finally, Jerome    found    the  toothbrush   in  a  boot.

8.       Why  did  Jerome   have  to   reopen  the  packed   bag  ?

Ans:  Jerome   had  to   reopen   the  packed   bag  because  he  had   packed   his   tobacco -  pouch.  He  reopened   to  get   the   pouch.

9.       What   did  George   and  Harris   offer   to   pack  and  why ?

Ans : George   and  Harris   offered   to   pack   the   hampers .  Because   they  had   to   start   in   less   then  twelve   hours’   time  and   they   had   better   do  the   rest.  

II.                  What    does   Jerome  say   was  Montmorency’s   ambition   in  life  ?   What   do  you     think   of  Montmorency   and  why?    

Ans:  Jerome   says   that   Montmorency’s   ambition   in  life   is   to  get  in  the  way  and   be   sworn  at.  The   dog   wants   to  be  a    perfect   nuisance   and   make   people  mad .  it  thinks  its   day  is   not   wasted   if   things   are  thrown    at    its  head. it  is  pleased   to  see   someone   stumble   over4   him  and  curse   him. It is  quite   natural  for  the  part   of  a  dog  like  Montmorency   to  be  a  real  nuisance. It  is  his  inborn  sin.

III.                Discuss   in  groups  and  answer   the  following   questions   in   two   or  three   paragraphs  (100-150 words)
1.Of   the  Jerome,  George   and   Harris, who   do  you  think   is  the   best   or   worst   packer ?  support   your   answer  with   details   from   the  text.

Ans : Of   the  three, Jerome   was  best   and  Harris   was  the  worst   packer. Jerome   packer. Jerome  felt   pride   in  himself   regarding   the  skill   of  packing.  But  it  has  been  that  he  too ,  was  not  a  good  packer,  he  forgot  to  pack   necessary   things   but  committed   mistake   in   case  of  his  tobacco -  pouch.  He  was  confused   whether   he  packed  his  toothbrush.  He  had  to  open   and  shut  the  bag  again  and  again.  George   and   Harris   started  packing  the  hamper. Piles  of  things  are  seen.  They   broke  cup  and stepped  on  things .they  put  light   things  at  the  bottom    and  heavy   things   on  them .  tomatoes   were  squashed.  George  trod  on  the  butter    and  then  they  began  to  look   for  it  everywhere.  They   upset   almost   everything.

2. How  did  Montmorency   ‘contribute’  to   the  packing ?

Ans : Montmorency,  the  dog  was   real  nuisance.  It  was   his  target to  make   people   mad  by  coming   in  the  way and  being   sworn  at. It  came    and  sat   down  on  things   to  be  packed. It  put   its  leg  into  the  jam  and  disordered   the  spoons.  It  pretended  to   have  seen  rats  in  the  hamper   and  killed  three   of  them  which  were   really  lemons.  Harris  struck   the  dog  with    the  frying   pan.

3. Do  you   find  this  story  funny ?  what  are  the  humorous  elements  in  it ?

Ans :  In  fact,  the  story  is  funny .  all  the  characters  create   fun   while  packing .  Even   the  dog   contributes   to  it .  the  story   is  full  of  humorous   elements.  Harris  sits   on  the  butter  and  it  gets   stuck  to  him  .  they  look  for  it  every   where  secondly,  the  tomato  is  squashed   by  the  weight   of  heavy  things  on  it  .  thirdly,  the  dog  takes   the  lemons   for  rats  and  disorders   everything and  Harris  strikes  it  with  the  frying –pam.



No comments:

Post a Comment

Please don't use spam link in the comment box.

Popular Posts

Featured post

নৱম আৰু দশম শ্ৰেণীৰ বাবে ২০২১ ত হ'বলগীয়া ছমহীয়া পৰীক্ষাত কোনটো বিষয়ৰ পৰা কি কি পাঠ আহিব জানি লওঁ আহা- syllabus for half yearly exam 2021 For Class IX and X

 নৱম শ্ৰেণী (Class IX)   দশম শ্ৰেণী ( Class X )   অসমীয়াঃ (1) অন্যৰ প্ৰতি ব্যৱহাৰ (2) শিশুলীলা (3)...